Over ons - De Witte Waterlelie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Over ons

Geboren en getogen op de wal, kwam Cisca de Ruiter (1962) op eenentwintigjarige leeftijd op een opgebouwd woonschip terecht in Utrecht. Sindsdien spelen (woon)schepen een belangrijke rol in haar leven. Het is vooral de combinatie van het schip en de woning die haar fascineert.
 
Van 1988 tot 1995 was zij als schrijvend en illustrerend redacteur betrokken bij het Utrechtse woonbotenblad De Waterloper.

Vanaf 1994 schrijft en tekent zij voor het landelijke Woonbootmagazine waar zij tot 2008 tevens deel uitmaakte van de redactie.
Tekeningen van haar hand verschenen in “Zo’n Waterwoner” (1992), een verhalenreeks door Jan van Elsdingen, in afstudeerscriptie “Interpolis Woonschepenverzekering…” (1993) van Caroline Frenken, en in het Zweedse woonbotenboek “Husbåtsboken” (1998), door Lena Bäckman.

Cisca nam het initiatief tot de oprichting van het Project Stalen Woonschepen Utrecht, waarin onderzoek wordt gedaan naar de historie van oude, voornamelijk tot woning verbouwde voormalige bedrijfsschepen. Van hieruit was zij betrokken bij de restauratie van de woonschepen De Wiekslag en de Ora et Labora. Momenteel volgt zij de restauratie van woon-/atelierschip De Zwerver.


Cisca is lid van de Commissie Monumentale Woonboten van de Landelijke Woonboten Organisatie die zich sterk maakt voor een officiële erfgoedstatus voor oude, monumentale woonboten. Zij was medeauteur van "Erfgoed op het Water" (2009) waarin acht monumentwaardige woonboten zijn voorgedragen als cultuurhistorisch erfgoed aan toenmalig cultuurminister Plasterk.
Tenslotte is Cisca als organisatiemedewerker betrokken bij Museumwerf Vreeswijk.
 
 
 
Dit is een uitgave van 
Atelier De Witte Waterlelie
contact: info@dewittewaterlelie.nl
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu